LEVA MED OPTUNE

Du kan leva som vanligt och bestämmer själv över din vardag. Optune är en behandling som kan användas nästan var som helst. Eftersom du kan bära med dig Optune är det lätt att ha med den i ditt vardagsliv. Under behandlingen kan du fortsätta med dina fritidsintressen. Du kan ta med Optune på resor och när du umgås med vänner eller är på jobbet.

Att resa och träna med Optune

Ta gärna kontakt med din personliga supportperson eller Novocures kundtjänst innan du reser, de ger dig gärna råd om alla frågor rörande resor, i synnerhet flygresor. Innan du ger dig ut på resa eller ägnar dig åt fysisk aktivitet, ska du fråga din läkare för att vara säker på att det inte medför någon säkerhetsrisk för dig. Det finns i princip inga restriktioner för fysiska aktiviteter som är kopplade till användningen av Optune.

Du ska använda Optune dag och natt

För att uppnå bästa möjliga behandlingssvar bör du använda Optune en så stor del av dygnet som möjligt. De ger bättre effekt än en kortare användningstid. Du ska använda Optune även när du sover.

Månatlig behandlingsöversikt

Optune registrerar hur lång tid behandlingen ges varje dag. En månatlig följsamhet rapport skickas till dina läkare för att de ska kunna diskutera behandlingsmålen med dig. Din personliga supportperson kommer att besöka dig minst en gång i månaden för att läsa av data från apparaten.

Transducerarrayerna måste bytas regelbundet

Transducerarrayerna ska bytas med 3–4 dagars mellanrum. Om du upplever att du svettas mycket eller att ditt hår växer ut snabbt, ska du byta transducerarrayer oftare. För en optimal tillförsel av TTFields krävs en så bra kontakt som möjligt mellan transducerarrayerna och hårbotten. Därför är det nödvändigt att raka huvudet regelbundet.

Vill du ha en huvudbonad?

Om du vill kan du ha en löst sittande peruk eller en huvudbonad som kan släppa igenom luft.

Hur bär jag Optune?

Du väljer själv hur du vill bära Optune. Ryggsäcken, som är framtagen speciellt för Optune, kan bäras på fem olika sätt. Du kan anpassa ryggsäcken efter dina behov så att den sitter bekvämt. Ryggsäcken har plats för elfältsgeneratorn och ett batteri, och har dessutom ett litet extra fack för personliga tillhörigheter.

Axelremsväskan är smidig och lätt att ta med sig överallt, den kan också bäras på flera olika sätt.

VAD SÄGER PATIENTER OM BEHANDLINGEN?

Hör vad andra patienter har att säga om behandlingen.

Sign up for our exclusive newsletter to get the latest update.

GO
Thank you for subscribing
Vi har uppdaterat vår dataskyddspolicy. Du hittar ytterligare information i vårdataskydds- och cookiepolicy
+