Leva med Optune

Leva med Optune

Bestäm själv över din vardag Optune är en behandling som kan användas var som helst. Du kan bära den med dig, och därför är det lätt att integrera den i ditt vardagsliv. Under behandlingen kan du alltså ägna dig åt dina fritidsintressen och ta med Optune på resor, eller använda den när du umgås med vänner eller på jobbet.

På resa med Optune

Din personliga supportperson eller Novocures kundtjänst ger dig gärna råd om alla frågor rörande resor, i synnerhet flygresor.

Innan du ger dig ut på resor eller ägnar dig åt fysisk aktivitet, ska du fråga din läkare, för att vara säker på att det inte medför någon säkerhetsrisk för dig. Det finns i princip inga restriktioner för fysiska aktiviteter som är specifikt kopplade till användningen av Optune.

Du kan använda Optune dag och natt

För att uppnå bästa möjliga behandlingssvar bör du använda Optune kontinuerligt. Det har visat sig att användning minst 75 % av tiden varje månad ger signifikant bättre effekt än en kortare användningstid. Du kan använda Optune även när du sover.

Månatlig behandlingsöversikt

Optune registrerar hur lång tid behandlingen ges varje dag. En månatlig följsamhet rapport skickas till dina läkare för att de ska kunna diskutera behandlingsmålen med dig. Din personliga supportperson kommer att besöka dig minst en gång i månaden för att läsa av data från apparaten.

Transducerarrayerna(=strömgivande keramik plattor) måste bytas regelbundet

Transducerarrayerna ska bytas med 3–4 dagars mellanrum. Om du upplever att du svettas mycket eller att ditt hår växer ut snabbt, ska du byta transducerarrayer oftare. För en optimal tillförsel av TTFields krävs en så bra kontakt som möjligt mellan transducerarrayerna och hårbotten. Därför är det nödvändigt att raka huvudet regelbundet.

Vill du ha en huvudbonad?

Om du vill kan du ha en löst sittande peruk eller en huvudbonad som kan släppa igenom luft.

Hur bär jag apparaten?

Optune-apparaten levereras tillsammans med en speciell väska för dagligt bruk. Den kan bäras på 5 olika sätt.

Vad säger patienterna om behandlingen? 

Hör och se vad andra har att säga om behandlingen.

Sign up for our exclusive newsletter to get the latest update.

GO
Thank you for subscribing
Vi har uppdaterat vår dataskyddspolicy. Du hittar ytterligare information i vårdataskydds- och cookiepolicy
+